Over ATOR
Producten
Voor wie?
Digitale leeromgeving
Contact

Advies

Alle trainingen

Coaching

Trainingen anderstaligen

Nt2


 

Werken in een multicultureel team

In de training werken in een multicultureel team begint u bij uzelf. Door oefeningen komt u erachter op welke wijze uw culturele achtergrond uw gedrag en stijl van communiceren beïnvloedt. U krijgt hierdoor inzicht in uw eigen gedrag en de reacties daarop bij samenwerking met anderen. Door dit inzicht verandert uw manier van communiceren. U leert dat iedereen zichzelf mag zijn. Iedereen kan ook met iedereen samenwerken op basis van respect, begrip en welwillendheid.

Resultaat

Na de training heeft u inzicht op welke wijze uw culturele achtergrond uw gedrag en communicatie beïnvloedt. U kent een aantal dimensies waarop culturen verschillen en overeenkomen. U heeft een aantal vaardigheden ontwikkeld om uw collega uit te leggen hoe u zijn/haar gedrag vanuit uw referentiekader interpreteert, en hierover in gesprek raken.

Doelgroep

Multiculturele teams

Methode

Na korte interactieve inleidingen krijgt u zicht op een aantal dimensies waarin culturen overeenkomen en verschillen. U komt zelf met voorbeelden van miscommunicatie. Aan de hand van deze voorbeelden worden rollenspellen gespeeld. Hierin kunt u een aantal vaardigheden uitproberen om in gesprek te raken over verschillende interpretaties van hetzelfde gedrag. Verbaal en non-verbaal gedrag, verschillen in voorbeeldfiguren en normen en waarden komen aan de orde. Er is veel gelegenheid om vragen te stellen.

Programmaonderdelen

  • wat is cultuur?
  • referentiekader
  • cultuur en communicatie
  • verschillen en overeenkomsten
  • gesprekstechnieken

Duur

Afhankelijk van de leerwensen en -doelen (6-8 dagdelen)

Kosten

De kosten van deze training zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal deelnemers en de tijdsinvestering. Wilt u een vrijblijvende offerte of meer informatie over deze training? Vul dan het formulier in.

Activiteiten in Marokko


Coachreis Marokko

Bootcamp Marokko


Open trainingen voorjaar 2018

Oplossingsgericht coachenWat anderen zeggen:

"Ik heb deze training als heel prettig ervaren. Voldoet aan de waarden van Bimbola: prikkelend, warm, plezier, doordacht en betrouwbaar. De trainer speelt in op de kwaliteiten van de managers. Ik ben met heel veel plezier naar de bijeenkomsten gekomen." 
Y. Kruis (Bimbola)

"Alleen maar positief: goede, open sfeer (altijd belangrijk!) en de trainer was bekwaam, betrokken en duidelijk." 
A. Hofman (Reclassering Nederland)

"Ik heb de trainer ervaren als prettig en gedreven. De sfeer was veilig, respectvol en gezellig." 
A. Spek (Quadrant)

© 2019 ATOR Opleidingen - All rights reserved.    Website: Web Chemistry.