Over ATOR
Producten
Voor wie?
Digitale leeromgeving
Contact
Training

De ondernemende leerkracht
Schrijf voor je bedrijf
Timemanagement
 

 

Ondernemers

Wat maakt het dat de ene ondernemer succesvoller is dan de andere? Wat hebben succesvolle ondernemers met elkaar gemeen? En wat kunnen we van deze succesvolle ondernemers leren?

In het vakgebied van de psychologie dat ‘ondernemendheid’ bestudeert (Entrepreneurial psychology), wordt over het algemeen gekeken naar de persoonlijkheid van succesvolle ondernemers, zoals creativiteit, de wil om doelen te bereiken, en het niet uit de weg gaan van risico’s. Allemaal heel benijdenswaardige trekken, maar bijna onmogelijk om aan te leren. Uit onderzoek is echter naar voren gekomen dat ondernemendheid wel degelijk aan te leren is. Het blijkt namelijk dat expert-ondernemers gebruik maken van 'Effectual reasoning', een methode die aan te leren is aan de hand van een vijftal principes. 

Effectuation is een methode die gebaseerd is op bovenstaand onderzoek. Het geeft concrete handvatten om effectief met onvoorspelbaarheid om te gaan. Bovendien zijn de principes en praktijken toepasbaar in andere takken. Effectuation is niet alleen een krachtige methode voor de beginnende ondernemer, maar ook voor managers en medewerkers van bestaande organisaties die ondernemender willen of moeten gaan werken. Flexibiliteit en wendbaarheid worden immers steeds belangrijker.

Activiteiten in Marokko 

  • najaarsretraite in oktober (informatie komt later)

Open trainingen najaar 2019 (data en planning komen later)

  • Oplossingsgericht coachen
  • Motiverende gespreksvoering
  • Basis coachingsvaardigheden
  • Coaching en psychologie


Wat anderen zeggen:

"Ik heb deze training als heel prettig ervaren. Voldoet aan de waarden van Bimbola: prikkelend, warm, plezier, doordacht en betrouwbaar. De trainer speelt in op de kwaliteiten van de managers. Ik ben met heel veel plezier naar de bijeenkomsten gekomen." 
Y. Kruis (Bimbola)

"Alleen maar positief: goede, open sfeer (altijd belangrijk!) en de trainer was bekwaam, betrokken en duidelijk." 
A. Hofman (Reclassering Nederland)

"Ik heb de trainer ervaren als prettig en gedreven. De sfeer was veilig, respectvol en gezellig." 
A. Spek (Quadrant)

© 2019 ATOR Opleidingen - All rights reserved.    Website: Web Chemistry.