Over ATOR
Producten
Voor wie?
Digitale leeromgeving
Contact

Advies

Alle trainingen

Coaching

Trainingen anderstaligen

Nt2


 

Taal & communicatie

Al tientallen jaren bestuderen psychologen de wijze waarop houding en gedrag van mensen beïnvloed kan worden. Taal speelt daarin een grote rol. Waarom laten we ons door de ene boodschap wel overtuigen en door de andere boodschap juist niet? Wat is het effect van de woorden die we gebruiken? En zijn we ons er eigenlijk wel van bewust dat wat we zeggen of schrijven zo'n grote impact kan hebben? Bijvoorbeeld op de motivatie van onze medewerkers, beslissingen van onze klanten, tijdens een conflict...

Goede communicatie is niet iets vanzelfsprekends.

Overzicht trainingen    neem contact op


Gespreksvaardigheden

Dagelijks spreekt u met allerlei mensen: familieleden, vrienden, collega's, klanten, buren etc. U hebt geleerd te communiceren met de mensen om u heen. Zakelijke gesprekken zijn net even anders dan informele gesprekken: er zijn allerlei spelregels. Die spelregels zorgen ervoor dat de gesprekken soepeler en effectiever verlopen.
Ondanks de spelregels kan het contact met anderen heel inspannend en zelfs moeilijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer u slecht nieuws moet overbrengen, of wanneer uw gesprekspartner hevig geëmotioneerd is. Tijdens de gesprekken kunnen allerlei storingen optreden: u gaat langs elkaar heen praten, u vraagt te weinig informatie of u krijgt te weinig informatie. U kunt zelfs in conflict komen met uw gesprekspartner. In dergelijke situaties is het belangrijk dat u beschikt over een aantal gespreksvaardigheden, zoals leidinggeven en structureren van een gesprek, vragen stellen, actief en empatisch luisteren, en feedback geven.


Schriftelijke vaardigheden

Duidelijke communicatie is zowel binnen als buiten uw organisatie van groot belang. Uw rapport, brief of e-mail is een visitekaartje voor uw organisatie. Een goed geschreven tekst zorgt dan ook voor een professionele uitstraling, vooral wanneer rekening is gehouden met het doel, het niveau van de lezer en de zaak in kwestie. Niet iedereen is echter een getalenteerd schrijver. Er verstrijkt vaak onnodig veel tijd voordat er iets op papier staat.
Stelt u uw schrijfwerk het liefst uit? Of bent u niet zeker van de zinsbouw of spelling? Wilt u leren om gestructureerde, leesbare teksten te schrijven? Of wilt u alleen uw kennis van grammatica en spelling opfrissen en leren om uw gedachten helder en correct op papier te zetten?

Nederlands voor anderstaligen

De afgelopen jaren heeft ATOR met succes allerlei cursussen en trainingen opgezet voor mensen met een niet-Nederlandstalige achtergrond. Zo kunt u bij ons terecht voor het verbeteren van uw taalvaardigheid. Maar ook voor het verbeteren van uw persoonlijke effectiviteit. 

Over de grens

Zakendoen met een buitenlandse zakenpartner valt of staat met uw manier van communiceren. Om resultaten te behalen, moet u elkaar immers goed kunnen begrijpen. Laat taal daarom geen barrière zijn voor uw zakelijke succes. Taal bindt mensen. Een goede beheersing van de taal, kennis van lokale gebruiken en omgangsvormen zijn uw instrument om effectief en efficiënt te communiceren.
De maatwerktrainingen van ATOR sluiten zo nauw mogelijk aan op uw startniveau en werksituatie. Tijdens de trainingen gaat u actief oefenen in voor u relevante situaties (bijvoorbeeld het voeren van een telefoongesprek of het schrijven van een zakelijke brief).
Staat de gewenste taaltraining er niet bij? Dat is mogelijk. ATOR is een opleidingsbureau, geen taleninstituut. Wel zijn wij in staat een cursus of training in de gewenste doeltaal voor u of uw bedrijf te verzorgen.

Training, coaching & advies

Goed communiceren is te leren. Of het nu gaat om uw mondelinge of uw schriftelijke vaardigheden. U kunt bij ons terecht voor een training of coachingstraject op maat.

Naast training en coaching kunnen wij u ook van dienst zijn met communicatieadvies, het opstellen van effectieve teksten (bijvoorbeeld folders, websites) en het redigeren van bestaande teksten. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op voor een geheelvrijblijvend gesprek. Wij geven u graag alle mogelijkheden.

 

Activiteiten in Marokko


Coachreis Marokko

Bootcamp Marokko


Open trainingen voorjaar 2018

Oplossingsgericht coachenWat anderen zeggen:

"Ik heb deze training als heel prettig ervaren. Voldoet aan de waarden van Bimbola: prikkelend, warm, plezier, doordacht en betrouwbaar. De trainer speelt in op de kwaliteiten van de managers. Ik ben met heel veel plezier naar de bijeenkomsten gekomen." 
Y. Kruis (Bimbola)

"Alleen maar positief: goede, open sfeer (altijd belangrijk!) en de trainer was bekwaam, betrokken en duidelijk." 
A. Hofman (Reclassering Nederland)

"Ik heb de trainer ervaren als prettig en gedreven. De sfeer was veilig, respectvol en gezellig." 
A. Spek (Quadrant)

© 2019 ATOR Opleidingen - All rights reserved.    Website: Web Chemistry.