Over ATOR
Producten
Voor wie?
Digitale leeromgeving
Contact

Advies

Training & opleiding

Coaching

E-learning

 

Neem contact op

Aanpak

Voor het slagen van een coachingstraject is het van groot belang dat er een 'klik' is tussen de coach en de gecoachte. Een voorwaarde voor een goede coaching is immers de vertrouwensband tussen coach en gecoachte. Daarom stellen we u eerst een coach voor. Met hem of haar hebt u dan een oriënterend gesprek.

Klikt het, dan stelt u samen met de coach een aantal coachingsdoelen op. Daarbij bespreekt u de aanpak en de te verwachten resultaten. Hiervan wordt een schriftelijk coachingsvoorstel gemaakt. Als u (en natuurlijk ook uw organisatie) zich kunt vinden in de opzet, dan kan een eerste afspraak gemaakt worden. De vervolgafspraken plant u per keer met uw coach. Een gemiddeld traject duurt 4 maanden, maar het is altijd mogelijk om van deze termijn af te wijken.

Aan het einde van een coachingstraject evalueren we het coachingstraject en de afgesproken resultaten.


 

Nieuws

Op 1 september aanstaande start ATOR als vanouds met groepstrainingen. Daarbij houden we ons natuurlijk aan de anderhalvemeterregel van de overheid. We werken in kleine groepen (max. 8 deelnemers).
>>Lees verder 


Wat anderen van ons zeggen:

"Ik heb de training 'Effectief leiding geven' als heel prettig ervaren. Voldoet aan de waarden van onze organisatie: prikkelend, warm, plezier, doordacht en betrouwbaar. De trainer speelt goed in op de kwaliteiten van de managers. Ik ben met heel veel plezier naar de bijeenkomsten gekomen." (Y. Kruis - Bimbola)

"Alleen maar positief: goede en open sfeer (altijd belangrijk!), en de trainer was bekwaam, betrokken en duidelijk." (A. Hofman, Reclassering Nederland)

"Ik heb de trainer ervaren als prettig en gedreven. De sfeer was veilig, respectvol en gezellig." (A. Spek, Quadrant)

© 2022 ATOR Opleidingen - All rights reserved.    Website: Web Chemistry.